[:ro]Retete si Sfaturi[:en]Recipes and Tips[:]

[:ro]Trucuri ingenioase cu foliile alimentare ZOREX la care nici nu te-ai gândit :)[:en]Ingenious tricks with ZOREX food foils you never even thought about :)[:]

Foliile alimentare ZOREX, cea de aluminiu și folia din plastic transparent, au o mulțime de întrebuințări utile în casă. Ambele te ajută în bucătărie și în baie, la gătit și la curățenie. Cele două se folosesc însă diferit. Iată câteva trucuri la care, poate, nici nu te-ai gândit!

Foliile alimentare ZOREX pot fi folosite la multe treburi casnice și la păstrarea alimentelor. Fiecare are rolul ei, dar au și un punct comun. Niciuna dintre ele nu trebuie folosită la gătit, nici măcar folia de aluminiu pe care multe gospodine o folosesc pentru a acoperi tava cu friptură la cuptor. Aluminiul nu trebuie să intre în contact cu mâncarea fierbinte și nici nu trebuie folosit în cuptorul cu microunde. Dar are alte utilizări ingenioase.

http://zorex.ro/product_cat/folii-alimentare-si-nealimentare-hartie-copt-si-filtre-de-cafea/

Cu folia de aluminiu poți ascuți o foarfecă

Împachetează o bucată mare de folie de aluminiu în straturi groase și taie de mai multe ori cu o foarfecă. Aluminiul ascute lamele foarfecii.

Îți protejezi aragazul și cureți grătarul

Acoperă tăblia aragazului cu folie de aluminiu când trebuie să gătești o cantitate mai mare de mâncare. Oricât ai fi de grijulie, stropii de grăsime tot ajung pe aragaz, dar dacă îl protejezi cu folie de aluminiu, se va păstra curat.
Curăță grătarul de arsură cu folie de aluminiu mototolită sub formă de ghem, pe post de burete abraziv. Folosește apă caldă și detergent lichid sau praf de curățat, iar folia va îndepărta toate petele de grăsime.

Calci mai ușor rufele și cureți fierul de călcat

Curăță petele de arsură de pe talpa fierului de călcat frecând-o cu folie de aluminiu. Este suficient de fină pentru a nu lăsa zgârieturi.
Calcă mai ușor hainele din țesături groase folosind o folie de aluminiu dedesubtul lor, deoarece va reflecta căldura și va întinde foarte bine toate cutele.

Cu foliile alimentare ZOREX păstrezi mai bine alimentele la rece

Folia de aluminiu este recomandată pentru mezeluri și carne, mai ales când le ții la congelator, iar folia de plastic este bună pentru fructele și legumele pe care le ții în frigider.
Folia de plastic păstrează legumele hidratate mai mult timp la rece. Lămâia tăiată rezistă o săptămână în frigider dacă e învelită strâns în folie. Iar mărul tăiat și ambalat în folie de plastic se păstrează proaspăt o zi întreagă, când îl dai copilului la școală.

Așa previi micile accidente în bucătărie

Dacă cei mici răstoarnă adesea paharele cu suc și apă, nu trebuie decât să le acoperi cu folie de plastic bine întinsă și să le dai să bea cu paiul. Dacă răstoarnă paharul, nu e nicio tragedie, pentru că apa sau sucul nu mai curge.

Îți protejează telefonul mobil

Iar dacă nu ai apucat să cumperi o husă pentru telefonul mobil, îl poți înfășura într-un strat subțire de folie, bine întinsă. Îl protejezi de zgârieturi, dar și de apă și de nisip, când te duci la mare. Iar folia nu te împiedică să îl folosești fără probleme.