[:ro]Retete si Sfaturi[:en]Recipes and Tips[:]

[:ro]Idei ingenioase și utile cu hârtia de copt ZOREX[:en]Ingenious and useful ideas with ZOREX baking paper[:]

Va recomandăm hârtia de copt Zorex, ce nu trebuie sa vă lipsească din bucătărie! Și nu o folosiți doar în cuptor. Are o mulțime de întrebuințări și este foarte utilă în casă.

Provocarea la început este să îmbracați tăvile rotunde pentru blatul de tort cu hârtie de copt. Într-o formă rotundă este mai dificil să pliezi hârtia pentru a obține un blat perfect rotund. Dar iată cea mai simplă metodă!

Tăiați mai întâi un cerc din hârtie după baza tăvii. Tăiați apoi câte două fâșii de hârtie mai late cu un centimetru față de pereții tăvii. Îndoiți o margine de un centimetru la fiecare dreptunghi de hârtie și tăiați din loc în loc cu foarfeca, să o puteți plia pe forma rotundă.

Îmbracați apoi forma de copt cu hârtie și blatul de tort va ieși perfect rotund. Vă recomandăm să folosiți hârtia de copt siliconată pe ambele părți, să fiți siguri că blatul se va desprinde ușor din tavă și de hârtie.

Hârtia de copt Zorex, excelentă drept ambalaj pentru alimente

Dacă îți faci sandviciuri pentru serviciu, împachetează-le în hârtie de copt și leagă pachețelul cu o ață simplă. Astfel, la birou, poți încălzi sandiviciul în cuptorul cu microunde, fără să mai folosești vreo farfurie, iar după ce iei masa, hârtia o poți arunca. Servești masa rapid și nu mai e nevoie să speli nicio farfurie sau caserolă.

Fă conuri pentru alune sau floricele

Când vrei împarți cu prietenii alunele prăjite, floricelele sau semințele, fă conuri din hârtia de copt. Nu trece grăsimea prin ea și nu te murdărești pe mâini sau pe haine. Este ideală pentru micile gustări delicioase când te uiți la film.

Protecție pentru cuptorul cu microunde

Hârtia de copt îți salvează cuptorul cu microunde când ai de încălzit un preparat cu sos, omletă sau friptură. Știi că sar stropi de grăsime și de sos prin tot cuptorul, de aceea este bine să ai un capac special din plastic. Dar, dacă nu ai un capac special la îndemână, pune o bucată de hârtie de copt peste omletă și nu mai murdărești cuptorul.